מדור פרסומי

"חולי כליות בישראל לא יודעים מה מגיע להם, ומפספסים פיצויים של אלפי שקלים בחודש"

שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

מחלת כליות יכולה להוביל לנזק בריאותי משמעותי ופגיעה קשה באיכות החיים. החולים זכאים ללא מעט קצבאות, כולל קצבת נכות, קצבת ניידות ואפילו פטור ממס, ולקבל אלפי שקלים בחודש. "הבעיה היא שחלק ניכר מחולי הכליות כלל לא יודעים מה מגיע להם", אומרים במשרד עורכי הדין מרקמן טומשין

מחלת כליות יכולה להתפתח באיטיות לאורך שנים, עם תסמינים שקל לפספס בהתחלה, עד שלעתים המצב מחמיר, ולצד זאת המחלה יכולה להתפתח בצורה חריפה עם גילוי סוער לרבות סרטן כליות. 

קצבאות ששוות הרבה מאוד כסף

"חשוב להבין שהזכויות במקרים של מחלת כליות יכולות להיות שוות הרבה מאוד כסף", מציין עו"ד עמוס כהן, מבעלי משרד מרקמן טומשין ושות'. "גם חולה כליות שהפגיעה שלו קלה ומצליח לשמור על אורח חיים רגיל לחלוטין, יכול לקבל נכות בשיעור גבוה מאוד מהביטוח הלאומי, ולהיות זכאי לקצבת נכות. קצבאות נוספות שאפשר לקבל הן קצבת שירותים מיוחדים, קצבת ניידות, אובדן כושר עבודה, פיצוי בגין מחלת קשה מחברת הביטוח, הפעלת הביטוח הסיעודי ועוד".

"בנוסף, במקרים מסוימים אפשר להכיר במחלת הכליות או בסרטן הכליות כמחלת מקצוע על רקע חשיפה לחומרים מזיקים, ולמעשה הזכות הכי נפוצה בקרב חולי כליות היא זכאות לפטור ממס הכנסה – כולל החזרים רטרואקטיביים; ואפילו השתתפות של המדינה ברכישת תרופות, וקבלת תו נכה לרכב. כפי שניתן לראות זו רשימה ארוכה – וכדי להבין מה מגיע לכם ואיך להשיג זאת, כדאי להתייעץ עם עו"ד שזה תחום המומחיות שלו" מספר עו"ד עמוס כהן.

רוצים להתייעץ עם עורכי הדין של מרקמן טומשין בנוגע למקרה שלכם? ענו על השאלון הקצר שלנו לבדיקת זכאות ראשונית

אנא לחצו על קבוצת גילכם:

"פטור ממס שווה מיליונים"

אחד ההיבטים העיקריים של הזכויות עבור חולי כליות, למשל, הוא האפשרות לקבל פטור ממס. זה מה שגילה ע', איש הייטק, שבגיל 53 אובחן עם מחלת כליות במקרה, לאחר שהתגלו מדדים חריגים בבדיקות דם ושתן. "הוא הגיע אלינו רק בגיל 60, אחרי ששמע הרצאה שהעברנו בחברה בה עבד", נזכר עו"ד עמוס כהן.

"מאחר שהשכר שלו גבוה, הוחלט לנסות להוציא פטור ממס הכנסה. הפנינו אותו לרשימה ארוכה של בדיקות רפואיות, והזמנו את התיעוד הרפואי הארכיוני שלו. לאחר שהגענו למסקנה שיש סבירות גבוהה להצלחה, הגשנו תביעה וייצגנו אותו בוועדות רפואיות. על הבעיה בתפקודי הכליות ניתנה נכות בשיעור של 60% – ושאר הבעיות הרפואיות שסבל מהן השלימו את הנכות הנדרשת לשם קבלת הפטור.

"זה אולי לא נשמע משמעותי – אבל הפטור הזה יכול להיות שווה מיליונים", הוא מדגיש. "היום ע' חוסך כל חודש 15 אלף שקל במס, וקיבל גם פטור רטרואקטיבי של ארבע שנים – ובסך הכל, יחסוך תשלומי מס בגובה של 1.8 מיליון שקל עד שייצא לפנסיה בגיל 67. וזו רק דוגמה למקרה אחד מתוך רבים שבה הצלחנו להשיג פטור ממס במקרה של מחלת כליות ובכלל".

"לא לשכוח להפעיל את הביטוח הסיעודי"

"אנחנו נתקלים בהמון מקרים של מחלת כליות כרונית או במקרים של סרטן כליות- עם השפעה על התפקוד היומיומי ולעיתים צורך בכריתת כליה או טיפולי דיאליזה – שמקשים מאוד על השגרה והתפקוד. במצבים אלו, לצד יתר הזכויות חשוב לבחון זכאות לקצבת סיעוד דרך ביטוח לאומי או דרך קופת החולים" מציין עו"ד עמוס כהן ומדגיש "יש רק בעיה אחת: חלק ניכר מציבור החולים בכלל לא יודע איזה זכויות מגיעות לו".

"מחלת כליות יכולה להיות מוכרת כמחלת מקצוע"

לצד כל הזכויות, במקרים של חשיפה תעסוקתית, מחלת כליות לרבות סרטן כליות – יכולים להיות מוכרים כפגיעה בעבודה.

"לאורך השנים ייצגנו חקלאים, מסגרים, רתחים, עובדים במפעלים כימיים ועוד עובדים, והובלנו להכרה בהם כנפגעים בעבודה." מספר עו"ד עמוס כהן ומוסיף, "מדובר בזכות מאוד משמעותית וניתן להגיש תביעה שכזו בכל גיל, גם שנים רבות לאחר תום החשיפה."

"חשוב לבדוק אם היתה רשלנות רפואית"

משרד מרקמן טומשין שהוקם עוד בשנות ה-60 על ידי עו"ד דב מרקמן ז"ל, נחשב כיום לאחד המשרדים הבולטים בתחום ומתמקד בייצוג לקוחות פרטיים בתחומי נזקי הגוף, הביטוח הלאומי, פטור ממס הכנסה, רשלנות רפואית, נכי צה"ל, תאונות דרכים ועוד. במשרד ישנם יותר ממאה עורכי דין במחלקות שונות, שלכל אחת מהן התמחות משלה בתחום עיסוקה – כך שעורכי הדין המטפלים בחולי כליות, למשל, צברו ניסיון רב מאוד במיצוי הזכויות לחולים במחלה. 

"מחלת כליות עלולה להיות מסובכת לניהול רפואי", אומר עו"ד עמוס כהן. "כמשרד שמייצג אלפי חולים בשנה, ראינו לא מעט חולי כליות שהגיעו עם אי ספיקת כליות חריפה או אפילו היו מועמדים להשתלת כליות, מה שעשוי להעיד על רשלנות רפואית. במקרים של איחור באבחון וסיבוכים אחרים, עולה החשד שרופאים לא ניטרו כמו שצריך את מדדי המחלה כגון אוריאה וקריאטינין, ויתכן שאפשר לתבוע בגין רשלנות". 

אני ממליץ לכל חולה כליות להתייעץ ולעמוד על המשמר – כי אם מתייעצים לא מפספסים", מסכם עו"ד עמוס כהן.

רוצים להתייעץ עם עורכי הדין של מרקמן טומשין בנוגע למקרה שלכם? ענו על השאלון הקצר שלנו לבדיקת זכאות ראשונית

אנא לחצו על קבוצת גילכם:

מי שקרא את הכתבה הזאת קרא גם:

הכי נקראות

הישארו מעודכנים

מעת לעת אנו שולחים עדכונים חשובים או כתבות מעניינות בתחום המשפט. אתם מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה שלנו